Hvorfor brukes aluminium til utendørs kabler?
Hvorfor brukes aluminium til utendørs kabler?

Video: Hvorfor brukes aluminium til utendørs kabler?

Video: Hvorfor brukes aluminium til utendørs kabler?
Video: Hvordan loddes til aluminium? Enkelt. Alt du trenger er et loddejern! Ingen fluks, ingen brenner! 2024, Kan
Anonim

Aluminium gir en bedre ledningsevne til vektforhold enn kobber, og er derfor også det brukt til ledninger kraftnett, inkludert overliggende kraftoverføringslinjer og lokale kraftdistribusjonslinjer, samt for kraft ledninger av noen fly. Det har kostnads- og vektfordeler i forhold til kobber ledninger.

Vet også, hvorfor brukes aluminium i kabler?

Aluminium over andre metaller som overhead kabel . Det er brukt i mange sektorer som fly, jernbane, kraft kabler og mye mer. Aluminium overhead kabler redusere også korona, utladningen av elektrisitet når det er høyt potensial i ledningen.

Foruten ovenfor, hvorfor brukes ikke aluminium til elektriske ledninger? Det er ikke et stort problem når kobber ledninger ruster, siden kobberoksidet som dannes er elektrisk ledende. Når ledninger i aluminium ruster, er det hvite oksidet ikke en veldig god elektrisk dirigent. Det forstyrrer flyten av elektrisitet , og igjen, kan forårsake overoppheting.

På denne måten, hvorfor brukes aluminium utendørs?

Ved bruk ubehandlet aluminium utendørs , dannes et tynnoksidlag på overflaten. Når aluminium kommer i kontakt med oksygen, dannes et oksidlag som er sterkt festet til aluminium flate. Laget beskytter metallet mot ytterligere angrep, og øker dermed motstanden mot korrosjon.

Hvorfor brukes aluminium i strømkabler i stedet for kobber?

Kobber og aluminium er oftest brukt som elektrisk konduktører i elektriske kabler på grunn av deres lave motstand og utmerkede ledningsevne. Av denne grunn aluminium finner gunst i stor størrelse kabler og kabler for overhead makt fordeling.

Anbefalt: