Innholdsfortegnelse:

Hvor får de vann fra?
Hvor får de vann fra?
Anonim

Din drikking vann kommer fra naturlige kilder som er enten grunnvann eller overflate vann . Grunnvann kommer fra regn og snø som siver ned i bakken vann får lagret i åpne rom og porer eller i lag med sand og grus kjent som akviferer. Vi bruker vann brønner eller kilder for å høste dette grunnvannet.

I forhold til dette, hvor får vi vann fra?

Suksessen til monsunene og de vestlige Ghats henger sammen, men vi innser sjelden dette. Elvene som gir vann til millioner av mennesker i Sør-India stammer fra de vestlige Ghats. Noen ganger føler jeg at vi har blitt avlet for å konsumere destinasjonen uten å bekymre oss for kilden.

Man kan også spørre seg hvordan vannet dannes? Oksygen og hydrogen blandes for å lage H2O. Gjennom hvilken som helst million kjemiske og biologiske prosesser som kombinerer to hydrogenatomer med et oksygenatom. Hydrogenatomer fjernes fra karbonatomene og kombineres med oksygen fra luften til danne vann damp.

Videre, hvor kommer springvannet vårt fra?

Drikkevannet vårt kommer fra innsjøer, elver og grunnvann. For de fleste amerikanere vann renner deretter fra inntakspunkter til et renseanlegg, en lagertank og deretter til våre hus gjennom ulike rørsystemer.

Hvordan renser vi vann?

Følgende er de vanlige metodene for vannrensing

  1. Kokende. Dette er en pålitelig måte å rense vann på.
  2. Bruk av jodløsning, tabletter eller krystaller. Dette er en effektiv og mer praktisk metode.
  3. Bruk klordråper. Klor har evnen til å drepe bakterier i vann.
  4. Bruk vannfilter.
  5. Bruk ultrafiolett lys.

Anbefalt: