Hvorfor er hus laget av murstein og gjørme på landsbygda?
Hvorfor er hus laget av murstein og gjørme på landsbygda?

Video: Hvorfor er hus laget av murstein og gjørme på landsbygda?

Video: Hvorfor er hus laget av murstein og gjørme på landsbygda?
Video: Hus- og hjemlitteraturen | Vigdis Hjorth snakker om 'Et norsk hus' 2024, Kan
Anonim

Søle og leire kjøler hus . De hus i distriktene er bygget med murstein og gjørme for å beholde hus varm om vintrene og kjølig om sommeren. Siden disse materialene er dårlige varmeledere, lar de ikke varme passere lett gjennom dem.

Med tanke på dette, hvordan er gjørmehytter forskjellig fra murhus?

Gjørmehytter brukes til bolig ikke bor mens murhus er laget for å leve i. Forklaring: Den er laget av en blanding av søle dvs. leire, sand, steiner og jord med palmeblader eller store blader fra andre tre eller busker som brukes til ly. Dette tilfluktsrommet gir beskyttelse mot regn, sol og vind.

Dessuten, hvor lenge holder hus i leire murstein? Disse soltørket murstein kan siste opptil nesten 35 år før de begynner å sprekke. Så det er best å fyre dem i en ovn hvis du ønsker det siste lengre.

Følgelig, hva slags materiale brukes til å bygge hus i landlige områder?

Disse er leire, gjørme, steiner, gressblader, bambus og tre. Disse materialer brukes både for vegger og tak på hus.

Hvorfor bygges gjørmehus?

Søle har andre iboende fordeler: Den er ekstremt formbar og gir bedre isolasjon enn stål- og betongkonstruksjoner, den desentraliserer byggeprosessen fordi den bruker lokalt materiale og teknologi og derved unngår behovet for en entreprenør, og det koster mye mindre å vedlikeholde søle bygninger.

Anbefalt: