Hvordan beregner du pengemengde med pengemultiplikator?
Hvordan beregner du pengemengde med pengemultiplikator?

Video: Hvordan beregner du pengemengde med pengemultiplikator?

Video: Hvordan beregner du pengemengde med pengemultiplikator?
Video: Sådan beregner du din afkøling af dit fjernvarmevand 2024, Kan
Anonim

De pengemultiplikator forteller deg det maksimale beløpet pengemengde kan øke basert på en økning i reservene i banksystemet. Formelen for pengemultiplikator er ganske enkelt 1/r, hvor r = reserveforholdet.

På samme måte, hvordan finner du pengemengden og dens multiplikator?

Hvis Federal Reserve hever den monetære basen med én dollar, så pengemengde stiger med 1/f dollar. For eksempel hvis reservekravet er f =. 10, deretter pengemengde stiger med ti dollar, og en sier at pengemultiplikator er ti.

I tillegg, hva menes med pengemultiplikator? De pengemultiplikator er mengden på penger som bankene genererer med hver dollar av reserver. Reserver er mengden innskudd som Federal Reserve krever at bankene holder og ikke låner ut. De pengemultiplikator er forholdet mellom innskudd og reserver i banksystemet.

På samme måte spør folk, hvordan beregner du pengemengden i makroøkonomi?

Formlene for beregner endringer i pengemengde er som følger. For det første, Penger Multiplikator = 1 / Reserveforhold. Til slutt til regne ut maksimal endring i pengemengde , bruke formel Bytt inn Pengeforsyning = Endring i reserver * Penger Multiplikator.

Hva er et eksempel på pengemultiplikator?

Pengemultiplikator og reserveforhold. De Pengemultiplikator refererer til hvordan et første innskudd kan føre til en større endelig økning i totalen penger forsyning. Til eksempel , hvis forretningsbankene får innskudd på £1 million og dette fører til en finale penger forsyning på 10 millioner pund. De pengemultiplikator er 10.

Anbefalt: