Hvordan dannes et enzymaktivt sted?
Hvordan dannes et enzymaktivt sted?

Video: Hvordan dannes et enzymaktivt sted?

Video: Hvordan dannes et enzymaktivt sted?
Video: Active site Biochemistry II Active site formation II Active site functions II Parts of Active site 2024, Kan
Anonim

I biologi er aktiv side er regionen til en enzym hvor substratmolekyler binder seg og gjennomgår en kjemisk reaksjon. De aktiv side består av rester som form midlertidige bindinger med underlaget (binding nettstedet ) og rester som katalyserer en reaksjon av det substratet ( katalytisk sted ).

På samme måte, spør folk, endrer det aktive stedet til et enzym form?

Aktiv Steder og miljøforhold Men øke eller redusere temperaturen utenfor et optimalt område kan påvirke kjemiske bindinger i enzym og endring det er form . Hvis enzymet endrer form , aktiv side kan ikke lenger binde seg til det aktuelle substratet og reaksjonshastigheten vil avta.

For det andre, hvorfor er formen på det aktive stedet til et enzym viktig? Innen enzym molekyl, positivt og negativt ladede aminosyrer vil tiltrekke seg. Dette bidrar til folding av enzym molekyl, dens form , og formen på det aktive stedet . Endring av pH vil påvirke ladningene på aminosyremolekylene. Aminosyrer som tiltrakk hverandre, er det kanskje ikke lenger.

Tilsvarende, hvordan bestemmer du det aktive stedet til et enzym?

Den delen av enzym hvor substratet binder kalles aktiv side (siden det er der den katalytiske "handlingen" skjer). Et substrat kommer inn i aktiv side av enzym.

Er det aktive stedet til et enzym hydrofobt?

a) An aktiv side er normalt en hul eller kløft på overflaten av en enzym . b) An aktiv side er normalt hydrofil i naturen. d) An aktiv side inneholder aminosyrer som er viktige for bindingsprosessen og den katalytiske mekanismen.

Anbefalt: