Hva er formålet med Hcpcs nivå II nasjonale koder?
Hva er formålet med Hcpcs nivå II nasjonale koder?

Video: Hva er formålet med Hcpcs nivå II nasjonale koder?

Video: Hva er formålet med Hcpcs nivå II nasjonale koder?
Video: HCPCS Coding For Beginners - Book Introduction 2024, Kan
Anonim

Nivå II av HCPCS er en standardisert koding system som primært brukes til å identifisere produkter, forsyninger og tjenester som ikke er inkludert i CPT koder , for eksempel ambulansetjenester og slitesterkt medisinsk utstyr, proteser, ortoser og forsyninger (DMEPOS) når de brukes utenfor et legekontor.

Herav, hva er formålet med CPT-koder og Hcpcs Level II nasjonale koder?

Som med CPT , HCPCS nivå II-koder standardisere lignende produkter og kategorier for behandling av den medisinske påstanden. De HCPCS-koder brukes først og fremst til fakturering og identifisering av varer og tjenester. Disse elementene og tjenestene inkluderer primært ikke-legebaserte tjenester som: Ambulansetjenester.

På samme måte, hvorfor er Hcpcs-koder viktige? Det riktige HCPCS-kode spiller en viktig rolle i pasienttilgang til nye og eksisterende teknologier av følgende grunner. Den lar klinikere (leverandører), produsenter og betalere spesifikt identifisere produktet som ble levert til en pasient for fakturerings- og kravbehandlingsformål.

Også å vite er, hva er Hcpcs nivå II nasjonale koder?

HCPCS nivå II-koder er alfanumeriske medisinske prosedyrer koder , først og fremst for ikke-legetjenester som ambulansetjenester og proteseutstyr,. De representerer varer, forsyninger og ikke-legetjenester som ikke dekkes av CPT-4 koder ( Nivå JEG).

Hva betyr Hcpcs-kode?

Healthcare Common Procedure Coding System ( HCPCS , ofte uttalt med akronymet som "hick picks") er et sett med helseprosedyrer koder basert på American Medical Associations gjeldende prosedyreterminologi ( CPT ).

Anbefalt: