Hvordan påvirker biler næringskretsløpet?
Hvordan påvirker biler næringskretsløpet?

Video: Hvordan påvirker biler næringskretsløpet?

Video: Hvordan påvirker biler næringskretsløpet?
Video: Slik blir bilen ren innvendig 2024, Kan
Anonim

Når vi hogger skog, gjøre flere fabrikker, og kjøre mer biler som brenner fossilt brensel, måten som karbon og nitrogen bevege seg rundt jordens endringer. Disse endringene tilfører flere klimagasser i atmosfæren vår, og dette forårsaker klimaendringer.

I denne forbindelse, hvordan forstyrres næringssyklusen?

Det naturlige syklus av elementært næringsstoffer i jord, som karbon, nitrogen og fosfor, kunne være forstyrret av økt tørrhet forårsaket av klimaendringer, ifølge til en studie publisert i Nature. Det er fysiske prosesser som har en tendens til produsere fosfor og biologiske prosesser som gir karbon og nitrogen.

I tillegg, hvilken innvirkning har biler på miljøet? Bil forurensning er en av de viktigste årsakene til global oppvarming. Biler og lastebiler slipper ut karbondioksid og andre klimagasser, som bidrar med en femtedel av USAs totale forurensning ved global oppvarming. Drivhusgasser fanger varmen i atmosfæren, noe som får verdensomspennende temperaturer til å stige.

Også å vite er, hvordan påvirker biler nitrogensyklusen?

Frigjøring av nitrogenoksider i luften i store mengder forårsaker smog og sur nedbør som forurenser atmosfæren, jord og vann og påvirker planter og dyr. Økningen i nitrogen og lystgass er forårsaket av biler , kraftverk og et bredt utvalg av industrier.

Hvordan påvirker gjødsel minst én næringssyklus?

Problemer. De nitrogen syklus er en naturlig prosess som legger til nitrogen til jorda. Imidlertid er bruken av gjødsel har økt mengden av brukbare nitrogen i jorda. Det ekstra nitrogen virker tiltalende fra et landbrukssynspunkt at mer næringsstoffer i jord betyr høyere avkastning avlinger.

Anbefalt: