Hva er lavkobling i Ooad?
Hva er lavkobling i Ooad?

Video: Hva er lavkobling i Ooad?

Video: Hva er lavkobling i Ooad?
Video: Object Oriented Analysis and Design (OOAD) (2) 2024, Kan
Anonim

Lav kobling :-

Kobling refererer til forholdet mellom en modul og en annen modul. En modul sies å være sterkt koblet med en annen modul hvis endringer i den vil føre til endringer i den andre modulen

Så, hva betyr lav kobling?

Kobling betyr i hvilken grad ulike moduler er avhengig av hverandre og hvordan de andre modulene er påvirket av å endre noe/betydelig funksjonalitet til en modul. Lav kobling er fremhevet som avhengighet har skal opprettholdes lav slik at de minste/ubetydelige endringene er laget til andre moduler.

Foruten ovenfor, hva er Ooad-kobling? I programvareteknikk, kobling er graden av gjensidig avhengighet mellom programvaremoduler; et mål på hvor nært forbundet to rutiner eller moduler er; styrken til relasjonene mellom moduler. Kobling står vanligvis i kontrast til samhørighet.

Med tanke på dette, hvordan får du en lav kobling?

Lav kobling kan være oppnådd ved at færre klasser knytter seg til hverandre. Den beste måte å redusere koblingen på er ved å tilby et API (grensesnitt).

Hvorfor bør koblingen minimeres mellom klasser?

Løs kobling er ønskelig. Det betyr at objekter fungerer mer uavhengig av hverandre. Løs kobling minimeres "rippeleffekten" der endringer i en klasse forårsake behov for endringer i andre klasser . Høy samhørighet er ønskelig fordi det betyr klasse gjør det en jobb godt.

Anbefalt: