Er vinca og periwinkle det samme?
Er vinca og periwinkle det samme?

Video: Er vinca og periwinkle det samme?

Video: Er vinca og periwinkle det samme?
Video: ЭТОТ ХУТОР БЫЛ ОПОРНЫМ ПУНКТОМ В ВОЙНУ! КОП ПО ВОЙНЕ! WW2 METALDETECTING 2024, Kan
Anonim

Periwinkle er det vanlige navnet på denne vakre planten som tilhører dogbane- eller Apocynaceae -familien. Det vanlige, solelskende vinca har slektsnavnet catharanthus. Vinca major og vinca minor er skygge-elskende bakdeksler, og vinca vintreet er en tilhenger med spraglete blader som ofte brukes i vindusbokser og containere.

Spørsmålet er også om vinca også kalles periwinkle?

Periwinkle er også kalt vinca eller myrt. Av de 12 artene av periwinkle , to er populære bunndekker. Alle arter har motsatte blader og enkeltblomster. Den flerårige periwinkle bør ikke forveksles med sengeplanten, Madagaskar periwinkle (Catharanthus roseus).

Vet også, finnes det forskjellige typer vincaplanter? Myrt Storperiwinkle Vinca difformis Vinca herbacea

Med tanke på dette, hva er et annet navn for Vinca?

ŋk?/; Latin: vincire "å binde, binde") er en slekt av blomstrende planter i familien Apocynaceae, hjemmehørende i Europa, Nordvest-Afrika og Sørvest-Asia. Det engelske navnet periwinkle deles med den relaterte slekten Catharanthus (og også med det vanlige strandbløtdyret, Littorina littorea).

Sprer årlige vincas seg?

For hengende kurver eller store beholdere du kan ikke gå galt med 'Cora Cascade Magenta' årlig vinca . Denne etterfølgende formen blir bare 6 til 8 tommer høy, men hver plante kan spre seg 2 til 3 fot bred. Det er sykdoms- og varmebestandig og blomstrer ustanselig hele sommeren.

Anbefalt: