Hvorfor kan vi forvente at prisen på en vare når likevektsprisen?
Hvorfor kan vi forvente at prisen på en vare når likevektsprisen?

Video: Hvorfor kan vi forvente at prisen på en vare når likevektsprisen?

Video: Hvorfor kan vi forvente at prisen på en vare når likevektsprisen?
Video: The Equilibrium Price and Quantity 2024, Mars
Anonim

Hvis prisen på en vare er ovenfor likevekt , betyr dette at mengden av god levert overstiger mengden av god krevde. Der er et overskudd av god på markedet. Selgere mangler insentiv og mulighet til å enten senke eller heve pris -den vil være opprettholdt. Den er en likevektspris.

Vet også, hva ville skje hvis prisen på en vare var over likevektsprisen?

Overskudd og mangel: Hvis de markedspris er over likevektsprisen , mengde levert er større enn mengde etterspurt, og skaper et overskudd. Hvis de markedspris er under likevektsprisen , mengde som leveres er mindre enn etterspurt mengde, noe som skaper mangel.

På samme måte, hva får likevektsprisen til å stige? An øke etterspørsel og redusert tilbud årsaken en øke i likevektspris , men effekten på likevektsmengde kan ikke fastslås. For noen mengde , forbrukerne legger nå en høyere verdi på det gode, og produsentene må ha en høyere pris for å levere varen; derfor, pris vil øke.

Tilsvarende, hva er likevektsprisen for en vare?

Definisjon. De likevektspris er markedet pris hvor mengden varer som leveres er lik mengden av varer som etterspørres. Dette er punktet der etterspørsels- og tilbudskurvene i markedet krysser hverandre.

Hva skjer med likevektspris og mengde når prisen øker?

Hvis etterspørselen øker og tilbudet forblir det samme da likevektsmengde går opp, og likevektspris går opp. Hvis etterspørselen avtar og tilbudet øker deretter likevektsmengde kunne gå opp, ned eller forbli den samme, og likevektspris vil gå ned.

Anbefalt: