Hva betyr rene hender i lov?
Hva betyr rene hender i lov?

Video: Hva betyr rene hender i lov?

Video: Hva betyr rene hender i lov?
Video: Elektrisk strøm, spenning og koblinger 2024, April
Anonim

Rene hender , noen ganger kalt rene hender doktrine eller det skitne hender doktrine, er et rettferdig forsvar der saksøkte hevder at saksøker ikke har rett til å få et rettferdig rettsmiddel fordi saksøker handler uetisk eller har handlet i ond tro med hensyn til gjenstanden for klagen-

På samme måte kan du spørre, hva betyr det juridiske begrepet urene hender?

Søk i definisjonene. alle ord alle ord uttrykk . urene hender . n. en lovlig doktrine som er et forsvar for en klage, som sier at en part som ber om dom ikke kan ha hjelp av domstol dersom han/hun har gjort noe uetisk i forhold til søksmålet.

Foruten ovenfor, hvem som kommer til egenkapital må komme med rene hender? "Han hvem kommer inn i egenkapital må komme med rene hender ." Denne maksimen hindrer lettelse for alle som er skyldige i upassende oppførsel i saken kl hånd . Den fungerer for å forhindre bekreftende utvinning for personen med "uren hender , " uansett hvor urettferdig personens motstander har behandlet ham eller henne.

På samme måte spørs det, hvordan beviser man urene hender?

Hvis tiltalte kan bevise som saksøker har urene hender , dvs. handlet uetisk, så vil saksøkers klage bli avvist. Dette forsvaret er et bekreftende forsvar som kan brukes av tiltalte; men husk at saksøkte må bevise forsvaret for at klagen skal avvises.

Hva betyr in pari delicto?

I pari delicto (potior/melior est conditio possidentis), latin for "i like stor skyld (bedre er den tilstanden til besitteren)", er et juridisk begrep som brukes for å referere til to personer eller enheter som er like skyldige, enten den aktuelle ugjerningen er en forbrytelse eller tort.

Anbefalt: