Hva er Likert-teori?
Hva er Likert-teori?

Video: Hva er Likert-teori?

Video: Hva er Likert-teori?
Video: Что такое шкала Лайкерта | 4 совета эксперта по созданию шкалы Лайкерта 2024, Kan
Anonim

De Likert styringssystem er en teori om de ulike ledelsesstilene en leder kan ta i bruk i en organisasjon. På 60-tallet, Rensis Likert utviklet fire ledelsesstiler, ment å beskrive forholdet, rollene og involveringen til ledere og underordnede i industrielle miljøer.

Deretter kan man også spørre seg, hva er Likerts system 4-styring?

De fire styringssystemer som identifisert av Likert var: Utnyttende Autoritativ, Velvillig Autoritativ, Rådgivende og Deltakende. Etter hans syn, jo nærmere de organisatoriske egenskapene er deltakende system , jo mer fornøyde og derfor mer produktive vil de ansatte være.

På samme måte, hva er et konsultativt system? De konsultasjonssystem er preget av stor informasjonsflyt både horisontalt og vertikalt. De underordnede kan gjerne diskutere jobbrelaterte problemer med de overordnede, og derfor er den oppadgående kommunikasjonsstrømmen mer inn i konsultasjonssystem enn en velvillig system.

Også spurt, hva er utnyttende autoritativ?

Utnyttende autoritativ (I) I utnyttende autoritativ system, har ledere lav bekymring for mennesker og bruker metoder som trusler og andre fryktbaserte metoder for å få medarbeiderne til å tilpasse seg. Lateral interaksjon eller teamarbeid mellom underordnede mangler i dette systemet basert på lederinteraksjoner.

Hva er velvillig autokratisk ledelse?

I Velvillig - Autokratisk ledelse Stil; lederen har nedlatende tillit og tillit til underordnede, motiverer med belønninger og noen straffer, tillater kommunikasjon oppover, ber om noen ideer og meninger fra underordnede og tillater en viss delegering av beslutningstaking, men med tett politisk kontroll.

Anbefalt: