Krever pentosefosfatbanen oksygen?
Krever pentosefosfatbanen oksygen?
Anonim

OPS gjør ikke konsumere eller produsere ATP og gjør ikke krever molekylær oksygen . I den tidlige 'oksidative fasen' av PPP, hvor det første karbonet i glukoseskjelettet går tapt som karbondioksid, nikotinamid adenindinukleotid fosfat (NADP+) konverteres til NADPH.

Følgelig, hva er poenget med pentosefosfatbanen?

De pentosefosfatvei er primært katabolsk og fungerer som et alternativt glukoseoksiderende sti for generering av NADPH som er nødvendig for reduktive biosyntetiske reaksjoner som for eksempel kolesterolbiosyntese, gallesyresyntese, steroidhormonbiosyntese og fettsyresyntese.

På samme måte, hvorfor kalles oksidativ pentosefosfatbane en shuntvei? Det er kalt de pentosefosfat stengt fordi sti tillater karbonatomer fra glukose 6- fosfat å ta en kort omvei (a shunt ) før de fortsetter nedover Embden–Meyerhof (glykolytisk) sti . De pentosefosfatvei er et alternativ til glykolyse.

Følgelig, oppstår pentosefosfatbanen i muskler?

Siden redusere kraft i form av NADPH er nødvendig for disse biosyntetiske veier , pentosefosfatveien er svært aktiv i disse vevene. Vev som er mindre aktive i NADPH-avhengige reduktive biosynteser, viser generelt markant mindre sti aktivitet, f.eks. skjelett muskel.

Hva er startforbindelsen for pentosefosfatvei PPP)?

De pentosefosfatvei begynner med oksidasjon av et glukose-avledet karbonatom til CO2 og genererer samtidig NADPH. Regenereringsfasen av Calvin-syklusen konverterer C6 og C3 molekyler tilbake i starter materialet - C5 molekyl ribulose 1, 5-bisfosfat.

Anbefalt: