Er ytre motivasjon effektiv?
Er ytre motivasjon effektiv?

Video: Er ytre motivasjon effektiv?

Video: Er ytre motivasjon effektiv?
Video: Hva er motivasjon? 2024, Kan
Anonim

Ytre motivasjon kanskje mer effektive for noen mennesker enn det er for andre. Enkelte situasjoner kan også være bedre egnet for denne formen for motivasjon . For noen mennesker, fordelene med utvendig belønninger er nok til motivere kontinuerlig arbeid av høy kvalitet. For andre er verdibaserte fordeler mer motiverende.

På samme måte spørs det om ytre motivasjon er bra?

Ytre motivasjon kan ha en kraftig innflytelse på menneskelig atferd, men som forskning på overrettferdiggjøringseffekten viser, har den sine grenser. Ytre motivasjon er ikke en dårlig ting. Eksterne belønninger kan være nyttige og effektive verktøy for å få folk til å bli motivert og på oppgave.

Man kan også spørre, er ytre motivasjon mer effektiv enn indre? Meningsfullt arbeid er drevet av iboende , heller enn ytre , motivasjon . Ytre motivasjon er en fin måte å beskrive når du først og fremst gjør ting for å motta en belønning. Du kan ta en ny jobb på grunn av høyere lønn og bedre fordelspakke. Indre motivasjon – eller dypt indre motivasjon - er mye rikere.

Foruten ovenfor, hvordan påvirker ytre motivasjon ytelse?

Når ansatte er i seg selv motivert oppgaven opptreden av ansatte vil øke. For det andre forholdet mellom ekstrinsisk belønninger og opptreden er interessant. Når ansatte mottar en ekstrinsisk belønning som penger malm forfremmelse, deres opptreden vil også øke.

Hvorfor er indre og ytre motivasjon viktig?

De Betydning av Indre motivasjon . Det er to typer motivasjon : ekstrinsisk og iboende . Ytre motivasjon har å gjøre mer med tittel og økonomiske belønninger, status og makt, og publisitet og berømmelse. Indre motivasjon har mer å gjøre med mening og hensikt, tjeneste og plikt, læring og vekst.

Anbefalt: