Hvilke land ble berørt av Tordesillas-traktaten?
Hvilke land ble berørt av Tordesillas-traktaten?

Video: Hvilke land ble berørt av Tordesillas-traktaten?

Video: Hvilke land ble berørt av Tordesillas-traktaten?
Video: The Land of Legends - Турецкий Диснейленд! Обзор аттракционов, цены, наши ошибки и советы! 2024, Kan
Anonim

Den 7. juni 1494 ble regjeringene i Spania og Portugal gikk med på Tordesillas-traktaten. Denne traktaten delte Amerikas "nye verden". Spania og Portugal var de mektigste imperiene på den tiden. I Tordesillas-traktaten trakk de en linje i Atlanterhavet.

Tilsvarende, hvilke land var involvert i Tordesillas-traktaten?

Tordesillas-traktaten, (7. juni 1494), avtale mellom Spania og Portugal sikte på å løse konflikter over land som nylig ble oppdaget eller utforsket av Christopher Columbus og andre reisende på slutten av 1400-tallet.

For det andre, hvilken effekt hadde Tordesillas-traktaten på Europa? De traktat ga det meste av den vestlige halvkule til Spania. Paven var ikke lenger den øverste religiøse og politiske autoriteten i Europa . europeisk nasjoner sluttet å lete etter nye vestlige ruter til India.

I forhold til dette, hva skjedde som et resultat av Tordesillas-traktaten?

De Tordesillas-traktaten ble ratifisert av kronen av Castilla og kongen av Portugal i 1494. The traktat delte de nyoppdagede territoriene utenfor Europa i to like halvdeler, østsiden tilhørte Portugal, og vesten til Castilla (senere for å bli en del av Spania).

Hvem tjente på Tordesillas-traktaten?

De Tordesillas-traktaten reetablerte linjen 370 ligaer (1 770 km) vest for Kapp Verde-øyene. Det var tydelig at lite leting hadde funnet sted på det tidspunktet traktat ble signert fordi Spania fikk tildelt en mye større del av landet. Portugal fikk bare Brasil i besittelse.

Anbefalt: