Innholdsfortegnelse:

Hvordan fungerer LMX-teori?
Hvordan fungerer LMX-teori?

Video: Hvordan fungerer LMX-teori?

Video: Hvordan fungerer LMX-teori?
Video: Solcellen Teori - hvordan fungerer den? 2024, Kan
Anonim

Teori . Målet med LMX teori er å forklare virkningene av ledelse på medlemmer, team og organisasjoner. LMX teori hevder at ledere gjøre ikke behandle hver underordnet likt. De arbeid -relaterte holdninger og oppførsel til de underordnede avhenger av hvordan de blir behandlet av sin leder.

Angående dette, hvordan bruker du LMX-teori?

For følgere, søker begrepene til LMX teori er enkelt: samkjør deg med lederen, ta på deg ekstra oppgaver og forvent positive resultater. For ledere, LMX byr på en større utfordring, fordi å gjøre teamet ditt så produktivt som mulig vil bety å finne måter å gjøre ut-gruppemedlemmer til medlemmer i gruppen.

Vet du også, hvem kom opp med LMX-teori? Trey Lewis, Ivory Cohens og Sydney Washington. Leder-medlemsutvekslingsteori fokuserer på forholdet mellom ledere og arbeidere om hvordan de bør samhandle med hverandre for å nå et vellykket arbeidsmiljø. Teori var opprettet i slutten av 70-tallet av forskerne George B.

Bare så, hva er styrken til LMX-teori?

Styrker ved LMX-teori LMX-teori er en eksepsjonell teori lederskap som ulikt det andre teorier , den konsentrerer seg og snakker om spesifikke forhold mellom lederen og hver underordnet. Kommunikasjon er et medium der ledere og underordnede utvikler, vokser og opprettholder fordelaktige utvekslinger.

Hvordan kan Leader Member Exchange forbedres?

For å gjøre dette, følg disse trinnene:

  1. Identifiser utgruppen din. Sjansen er stor for at du allerede vet hvem som er i utgruppen din.
  2. Gjenopprette forholdet. Det er viktig at du, som leder, gjør en rimelig innsats for å gjenopprette et forhold til ut-gruppens teammedlemmer.
  3. Gi opplæring og utviklingsmuligheter.

Anbefalt: