Hva er teori om arbeidsdeling?
Hva er teori om arbeidsdeling?

Video: Hva er teori om arbeidsdeling?

Video: Hva er teori om arbeidsdeling?
Video: Geografi - Lokaliseringsfaktorer og internasjonal arbeidsdeling 2024, Kan
Anonim

Arbeidsdeling . Definisjon: Arbeidsdeling er et økonomisk konsept som sier at å dele produksjonsprosessen i ulike stadier gjør det mulig for arbeidere å fokusere på spesifikke oppgaver.

Folk spør også, hva er konseptet med arbeidsdeling?

Arbeidsdeling midler dele den yrkesaktive befolkningen inn i visse områder i henhold til deres spesialisering, slik at desentralisering av arbeidet kan gjøres og effektiviteten og produktiviteten til hver enkelt arbeider kan forbedres.

hva er arbeidsdelingen i sosiologi? Arbeidsdeling , som viser til systemet med differensiering og spesialisering av arbeidsoppgaver, er et trekk ved sosial strukturering som finnes i alle menneskelige samfunn. I sine former varierer det mye og endres over tid. De arbeidsdeling skaper gjensidige avhengigheter mellom de enkelte spesialiserte aktørene.

Herav, hvem innførte arbeidsdeling?

Adam Smith

Hva er eksemplene på arbeidsdeling?

På samlebåndet var det en arbeidsdeling med arbeidere som konsentrerer seg om bestemte jobber. Matproduksjon. En veldig grunnleggende eksempel på arbeidsdeling kunne sees i matinnsamling. I tidlige samfunn ville menn være jegerne, kvinner og barn tilberedte maten og sanket bær.

Anbefalt: