Innholdsfortegnelse:

Er euroen en fast valutakurs?
Er euroen en fast valutakurs?

Video: Er euroen en fast valutakurs?

Video: Er euroen en fast valutakurs?
Video: Danish Krone (DKK) Bitcoin And Currency Exchange Rates | Danske kroner valutakurser 2024, April
Anonim

Det mest fremtredende eksemplet er eurosonen , hvor 19 EU-medlemsstater har vedtatt euro (€) som deres felles valuta (euroisering). Deres valutakurser er effektivt fikset til hverandre.

Deretter kan man også spørre hvilke land som bruker fast valutakurs?

Det er også fire land som opprettholder en fast valutakurs , men for en kurv med valutaer i stedet for én enkelt valuta: Fiji, Kuwait, Marokko og Libya. Løst fikset valutaer: Disse land fikser deres valutaer til et handelsområde knyttet til enten en enkelt eller en kurv med valutaer.

På samme måte, hvordan bestemmes fast valutakurs? Faste valutakurser . EN fikset eller fastlagt rate er fast bestemt av regjeringen gjennom sin sentralbank. De vurdere settes mot en annen viktig verdensvaluta (som amerikanske dollar, euro eller yen). For å opprettholde sin vekslingskurs , vil staten kjøpe og selge sin egen valuta mot den valutaen den er til festet

Følgelig, hvorfor bruker land fast valutakurs?

Formålet med dette systemet er å holde en valutas verdi innenfor et smalt bånd. Faste valutakurser gi større sikkerhet for eksportører og importører, og hjelper myndighetene med å opprettholde lav inflasjon. Mange industrialiserte nasjoner begynte ved hjelp av systemet på begynnelsen av 1970-tallet.

Hva er ulempene med fast valutakurs?

Ulempene med en fast valutakurs inkluderer:

  • Forhindre justeringer for valutaer som blir under- eller overvurdert.
  • Begrenser i hvilken grad sentralbanker kan justere renten for økonomisk vekst.
  • Krever en stor pool av reserver for å støtte valutaen hvis den kommer under press.

Anbefalt: