Hva er propandiol i kosmetikk?
Hva er propandiol i kosmetikk?

Video: Hva er propandiol i kosmetikk?

Video: Hva er propandiol i kosmetikk?
Video: Biotranformation of Glycerol to Propandiol 2024, Kan
Anonim

Propandiol (PUD) er en vanlig ingrediens i kosmetikk og personlig pleieprodukter som kremer, rensemidler og andre hudbehandlinger. Det er et kjemikalie som ligner på propylenglykol, men antas å være tryggere.

Dessuten, er propandiol trygt for huden?

Som regel, propandiol er sikker å bruke i hudpleieprodukter for de som ikke har allergi mot det. Når du bruker et nytt produkt, må du alltid lapptest på et lite område av hud før du påfører hele kroppen. Palep sier at selv om det kan være en liten risiko for irritasjon for noen, er det ingen alvorlige bivirkninger.

Dessuten er propandiol naturlig? Propandiol er en fargeløs flytende glykol avledet fra mais som kan brukes som et fornybart alternativ til petroleumsavledede glykoler.

I forhold til dette, hva gjør propandiol for huden din?

I kosmetikk og personlig pleieprodukter, propandiol fungerer som et mykgjørende middel, fuktighetsbevarende middel og løsemiddel. Som et mykgjørende middel, propandiol har de evne til å myke og berolige huden . Etter søknad, propandiol danner en okklusiv film på de flate av hud som hjelper til med å forhindre vanntap.

Er propandiol skadelig?

1, 3- propandiol brukes først og fremst som et løsemiddel og et viskositetsreduserende middel i kosmetikkutvikling. Sikkerhetstiltak/bivirkninger: Propylenglykol har en rekke sikkerhetsproblemer knyttet til seg. Det er allment kjent for å være irriterende for hud og øyne, og forårsake kontakteksem og utslett hos mennesker.

Anbefalt: