Hva kalles vannets kretsløp?
Hva kalles vannets kretsløp?

Video: Hva kalles vannets kretsløp?

Video: Hva kalles vannets kretsløp?
Video: Vannets kretsløp 2024, Kan
Anonim

Vann sykkel , også kalt hydrologisk syklus , syklus som innebærer kontinuerlig sirkulasjon av vann i jord-atmosfæresystemet. Av de mange prosessene som er involvert i vann sykkel De viktigste er fordampning, transpirasjon, kondensering, nedbør og avrenning.

Hva er et annet navn for vannets kretsløp?

De vann sykkel er også kjent som hydrologisk syklus . I det hydrologiske syklus , vann på jorden varmes opp og fordamper, og gjør den til damp.

På samme måte, hva er vannkretsløpsprosessen? De vann beveger seg fra ett reservoar til et annet, for eksempel fra elv til hav, eller fra havet til atmosfæren, ved det fysiske prosesser av fordampning, kondensering, nedbør, infiltrasjon, overflateavrenning og strømning under overflaten. vann går gjennom forskjellige former: væske, fast (is) og damp.

På denne måten, hva er vannsyklusens korte svar?

De vann sykkel beskriver hvordan vann fordamper fra jordoverflaten, stiger opp i atmosfæren, avkjøles og kondenserer til regn eller snø i skyer, og faller igjen til overflaten som nedbør.

Hvorfor kalles en vannsyklus en syklus?

Sannsynligvis fordi vi kan se for oss en sirkulær bane for å illustrere banen til fordampning vann etterlater jordoverflaten og reiser opp til de kjøligere nivåene i atmosfæren og kondenserer inn vann eller is og deretter falle tilbake til jorden for å gjenta prosessen om og om igjen.

Anbefalt: