Hvorfor selges lån i annenhåndsmarkedet?
Hvorfor selges lån i annenhåndsmarkedet?

Video: Hvorfor selges lån i annenhåndsmarkedet?

Video: Hvorfor selges lån i annenhåndsmarkedet?
Video: Why do mortgages get sold on the secondary market? 2024, Kan
Anonim

De sekundær boliglån marked er der hjemmet lån og servicerettigheter kjøpes og solgt mellom långivere og investorer. De sekundær boliglån marked bidrar til å gjøre kreditt like tilgjengelig for alle låntakere på tvers av geografiske steder. De låne er ofte solgt til store aggregatorer, som Fannie Mae.

På samme måte kan man spørre seg, hva er annenhåndsmarkedet for eiendom?

Når et lån er oppstått på primær marked , kan den selges på annenhåndsmarkedet . De annenhåndsmarkedet er der långivere og investorer kjøper og selger eksisterende boliglån eller pantesikrede verdipapirer, og gir dermed større tilgjengelighet av midler til ytterligere boliglån.

For det andre, hvorfor selger spare- og låneforeninger vanligvis boliglånene de kommer fra i annenhåndsmarkedet? De sekundært boliglånsmarked eksisterer som en kilde til penger for banker til å låne ut til boligkjøpere i alle stater. Dette gjøres på to måter: Betal kontant for boliglån som er kjøpt fra långivere og holder dem boliglån i Fannie Maes investeringsportefølje.

Med tanke på dette, hva kalles det når boliglånsbankfolk samler lån og selger til annenhåndsmarkedet?

De da bunt disse låne notater sammen i en pakke og selge dem i annenhåndsmarkedet . De annenhåndsmarkedet består av investorer, både offentlige og private, som kjøper boliglån notater. Dette tillater boliglån långivere for å fylle på kontantbeholdningen, slik at de kan komme fra mer boliglån til flere forbrukere.

Hva er annenhåndsmarkedsfinansiering?

De annenhåndsmarkedet , også kalt ettermarkedet og følge på offentlig tilbud er den finansmarkedet der tidligere utstedt finansiell instrumenter som aksjer, obligasjoner, opsjoner og futures kjøpes og selges. Etter den første utstedelsen kan investorer kjøpe fra andre investorer i annenhåndsmarkedet.

Anbefalt: