Innholdsfortegnelse:

Hva er en kostnadsplan for solgte varer?
Hva er en kostnadsplan for solgte varer?

Video: Hva er en kostnadsplan for solgte varer?

Video: Hva er en kostnadsplan for solgte varer?
Video: Lag faktura med varer fra vareregister - Debet Faktura 2024, Kan
Anonim

De kostnad for varer produsert tidsplan brukes til å beregne koste å produsere produkter i en periode. De kostnadene for produserte varer beløpet overføres til det ferdige varer beholdningskonto i perioden og brukes i beregningen varekostnad på resultatregnskapet.

På samme måte spørs det hva som skal inkluderes i varekostnaden?

COGS-utgifter inkluderer:

  • Kostnaden for produkter eller råvarer, inkludert frakt- eller fraktkostnader;
  • Kostnaden for å lagre produkter virksomheten selger;
  • Direkte lønnskostnader for arbeidere som produserer produktene;
  • Fabrikkkostnader.

Foruten ovenfor, hva er kostnadsoppgave for solgte varer? En varekostnadsoppgave samler varekostnaden for en regnskapsperiode mer detaljert enn det som finnes på en typisk resultatregnskap . Varekostnadsoppgaven anses ikke å være et av hovedelementene i regnskapet, og finnes derfor sjelden i praksis.

På denne måten, hva er formelen for kostnaden for produserte varer?

De pris for varer produsert ligning er regnet ut ved å legge til totalen produksjon kostnader; inkludert alle direkte materialer, direkte arbeidskraft og fabrikkoverhead; til begynnelsen arbeid i prosessbeholdning og trekke fra slutten varer i prosessbeholdning.

Hva er primærkostnader?

Prime kostnader er firmaets utgifter direkte knyttet til materialer og arbeidskraft som brukes i produksjonen. De prime cost beregner direkte kostnader av råvarer og arbeidskraft, men spiller ingen rolle i indirekte utgifter, for eksempel reklame og administrasjon kostnader.

Anbefalt: