Hva er frivillige båndtvangsavtaler?
Hva er frivillige båndtvangsavtaler?

Video: Hva er frivillige båndtvangsavtaler?

Video: Hva er frivillige båndtvangsavtaler?
Video: Hva betyr frivilligheten for Norge? 2024, April
Anonim

Frivillig tvangsavtale . An avtale mellom to eller flere land der hvert land begrenser eksporten til det andre.

Foruten dette, hva er et eksempel på frivillig eksportbegrensning?

Eksempel av en Frivillig eksportbegrensning - VER Den mest bemerkelsesverdige eksempel av VERs er da Japan påla en VER på bilen sin eksport inn i USA som et resultat av amerikansk press på 1980-tallet. VER ga deretter den amerikanske bilindustrien en viss beskyttelse mot en flom av utenlandsk konkurranse.

Dessuten, hva er hovedforskjellen mellom en kvote og en frivillig eksportbegrensning? (VER) er at: den kvote er ensidig pålagt av en nasjon på den andre mens VER er et resultat av forhandlinger mellom nasjoner. De hoved - formålet med de fleste tariffer og kvoter er å redusere den utenlandske konkurransen som innenlandske bedrifter møter.

Hva er i denne forbindelse hensikten med en frivillig eksportbegrensning?

Frivillige eksportbegrensninger (VER) er ordninger mellom eksporterer og importerende land der eksporterer landet godtar å begrense mengden av spesifikke eksport under et visst nivå for å unngå pålegg av obligatorisk begrensninger av importlandet.

Hva er en eksportbegrensningsavtale?

eksportbegrensningsavtale . en frivillig ordning mellom en eksporterer land og et importland som begrenser volumet av handel med et bestemt produkt (eller produkter).

Anbefalt: