Hva er forutsetningene for marginalproduktivitetsteorien om distribusjon?
Hva er forutsetningene for marginalproduktivitetsteorien om distribusjon?

Video: Hva er forutsetningene for marginalproduktivitetsteorien om distribusjon?

Video: Hva er forutsetningene for marginalproduktivitetsteorien om distribusjon?
Video: #39, Factor Pricing - Marginal productivity theory of distribution ( bcom, bba, ba, bca, honours ) 2024, Kan
Anonim

Perfekt konkurranse i produktmarked: Refererer til en av hovedantakelsene i marginal produktivitetsteori. I marginal produktivitetsteori antas det at det er perfekt konkurranse i produktmarkedet. Endringen i produksjonen til en organisasjon vil således ikke påvirke markedsprisen på produktet.

Ved siden av dette, hva er marginalproduktivitetsteorien om distribusjon?

De Marginal Productivity Theory of Distribution (MPTD) hevder at i en frimarkedsøkonomi vil etterspørselen etter en produksjonsfaktor avhenge av dens marginal produkt - hvor " marginal produkt" er definert som endringen i det totale produktet som er forårsaket av, eller som følger, addisjon eller subtraksjon av marginal

Dessuten, hva er produktivitetsteori? Den marginale inntekten produktivitetsteori av lønn er en teori i neoklassisk økonomi som sier at lønn betales på et nivå lik det marginale inntektsproduktet av arbeid, MRP (verdien av marginalproduktet av arbeidskraft), som er økningen til inntekter forårsaket av økningen til produksjon produsert av den siste

Vet også, hva er noen kritikk av marginalproduktivitetsteorien om inntektsfordeling?

ANNONSER: Den marginale produktivitetsteorien er sann bare under visse antagelser som gjør teorien urealistisk og gjør den uanvendelig på faktiske forhold. Den klarer dermed ikke å forklare de faktiske belønningene som oppnås av produksjonsfaktorene.

Hvorfor avtar marginal produktivitet etter et visst produksjonsnivå?

Loven om å avta marginal returnerer sier at når en fordel er vunnet i en faktor på produksjon , marginal produktivitet vil typisk avta som produksjon øker. Dette betyr at kostnadsfordelen vanligvis avtar for hver ekstra enhet av produsert produksjon.

Anbefalt: