Innholdsfortegnelse:

Hva er globalisering og dens drivere?
Hva er globalisering og dens drivere?

Video: Hva er globalisering og dens drivere?

Video: Hva er globalisering og dens drivere?
Video: Globalisering og bærekraftig utvikling 2024, Kan
Anonim

Globalisering er integrering av økonomier over hele verden gjennom prosessen med å anskaffe varer, tjenester og kapital over hele verden. Det er nøkkel sjåfører av spredningen av globalisering . De er: Teknologiske innovasjoner. Transportsystemer.

Bare så, hva er driverne bak globaliseringen?

De fire hovedområdene til sjåfører til globalisering er markedet, regjeringen; kostnad og konkurranse (se figur 1). Disse eksterne sjåfører påvirke hovedforholdene for potensialet til globalisering på tvers av bransjer, som hovedsakelig er ukontrollerbare av individuelle firmaer.

På samme måte, hva er kostnadsdrivere i globalisering? Kostnadsglobaliseringsdrivere . -muligheten for global skala eller omfangsøkonomi, erfaringseffekter, innkjøpseffektivitet som gjenspeiler forskjeller i kostnader mellom land eller regioner, og teknologiske fordeler - former økonomien i industrien.

Hva er de fem viktigste driverne bak globaliseringen?

Media og nesten alle bøker om globalisering og internasjonal virksomhet snakker om forskjellige drivere for globalisering, og de kan i utgangspunktet deles inn i fem forskjellige grupper:

  • Teknologiske drivere.
  • Politiske drivere.
  • Markedsdrivere.
  • Kostnadsdrivere.
  • Konkurransedyktige sjåfører.

Hva er begrepene globalisering?

Globalisering er den gradvise prosessen der samfunn rundt om i verden blir integrert kommersielt, kulturelt og politisk. Globalisering som helhet er vanligvis delt inn i tre grener: økonomisk, kulturell og politisk.

Anbefalt: