Hva er likhetene og forskjellene mellom den store resesjonen og den store depresjonen?
Hva er likhetene og forskjellene mellom den store resesjonen og den store depresjonen?

Video: Hva er likhetene og forskjellene mellom den store resesjonen og den store depresjonen?

Video: Hva er likhetene og forskjellene mellom den store resesjonen og den store depresjonen?
Video: Mellomkrigstiden - 3/4 - Den store depresjonen 2024, April
Anonim

EN depresjon er noen økonomisk nedgang hvor realt BNP synker med mer enn 10 prosent. EN resesjon er en økonomisk nedgang som er mindre alvorlig. Etter denne målestokken, den siste depresjon i USA var fra mai 1937 til juni 1938, hvor realt BNP falt med 18,2 prosent.

Tilsvarende, hva er forskjellene mellom den store depresjonen og den store resesjonen?

De Forskjellen mellom resesjon og Depresjon EN depresjon er enhver økonomisk nedgang der realt BNP synker med mer enn 10 prosent. EN resesjon er en økonomisk nedgang som er mindre alvorlig. Når gjorde Stor lavkonjunktur Begynn og slutt?

Vet du også, hva var verst den store depresjonen under den store resesjonen? WASHINGTON -- Her er dagens økonomisk quiz: Var 2007-09 Stor lavkonjunktur mer skadelig enn Den store depresjonen av 1930-tallet? Svaret er sikkert "nei". I 1930-tallet nådde arbeidsledigheten 25 prosent. Derimot den siste toppen i arbeidsløsheten var 10 prosent.

På denne måten, hvordan sammenligner denne resesjonen med den store depresjonen. Hva er likheter og forskjeller?

EN resesjon er utbredt økonomisk nedgang som varer i minst seks måneder. EN depresjon er en mer alvorlig nedgang som varer i flere år. For eksempel, en resesjon varer i 18 måneder, mens den siste depresjon varte i et tiår.

Var den store resesjonen verre enn den store depresjonen?

Beregningen for utestående gjeld indikerer at Stor lavkonjunktur var ikke over i midten av 2012 og ville være det verre enn den store depresjonen ; bare den første delen av denne anslaget viste seg å være sann i midten av 2014.

Anbefalt: