Hva er bladmuggdekke?
Hva er bladmuggdekke?

Video: Hva er bladmuggdekke?

Video: Hva er bladmuggdekke?
Video: How to Make Leaf Mold (3 Methods) 2024, April
Anonim

Lag en jordberikende mulch med strimlet blader

Det er ikke noe sted jeg heller vil være enn i hagen. Bladform er ikke annet enn delvis nedbrutt blader som er et sted langs kontinuumet mellom makulert blader og humus.

Her, hva er bladmugg godt for?

Fordelene ved Bladform Bladform har flere flott egenskaper. Den første er at den kan holde opptil 500 prosent av sin egen vekt i vann. I tillegg til å holde på fuktigheten i jorda ved å redusere fordampning, bladmugg absorberer også regnvann for å redusere avrenning, og i varmt vær bidrar det til å avkjøle røtter og løvverk.

Likeledes, er bladmugg bra for planter? Bladform har flere bruksområder i hagen. Du kan grave eller bearbeide den i hagebed for å forbedre jordstrukturen og vannretensjonen. Eller bruk den som mulch i staudebed eller grønnsakshager. Bladform er bra for planter og det kunne ikke vært enklere å lage.

Bare så, er bladmugg farlig?

Soppen, som ofte er funnet voksende på døde blader , komposthauger og råtnende vegetasjon, kan utløse en relativt ufarlig allergisk reaksjon, men kan forårsake alvorlige problemer hvis for mange sporer kommer ned i lungene.

Hvor lang tid tar det før blader brytes ned naturlig?

6 til 12 måneder

Anbefalt: