Innholdsfortegnelse:

Hva er risikovurdering i revisjon?
Hva er risikovurdering i revisjon?

Video: Hva er risikovurdering i revisjon?

Video: Hva er risikovurdering i revisjon?
Video: Hva er kartlegging og risikovurdering? | Grønn Jobb forklarer 2024, Kan
Anonim

Risikovurdering er grunnlaget for en revidere . Revisjonsrisikovurdering prosedyrer utføres for å få en forståelse av din bedrift og dens miljø, inkludert din bedrifts interne kontroll, for å identifisere og vurdere de risikoer av vesentlig feilinformasjon i regnskapet, enten det skyldes misligheter eller feil.

Enkelt sagt, hva er risikovurdering i internrevisjon?

Internrevisjons risikovurdering . Risikovurdering er identifisering og analyse av risikoer til oppnåelse av en organisasjons mål, med det formål å bestemme hvordan disse risikoer bør forvaltes. Det er med andre ord en analyse av hva som kan gå galt.

Spørsmålet er derfor hvorfor er revisjonsrisikovurdering viktig? De risikovurdering prosessen er nødvendig å forberede en effektiv og effektiv revidere program. Det hjelper å identifisere betydelige risikoer , en eller flere som oppstår på nesten hver revidere . Betydelig risiko er de risikoer av vesentlig feilinformasjon, enten ved feil eller bedrageri, som krever spesielle revidere betraktning.

På samme måte kan man spørre seg, hva er forskjellen mellom en revisjon og en risikovurdering?

Hoved forskjeller mellom de to Den andre store forskjell er det indre revidere fokuserer på etterlevelse av ulike regler og krav, mens risikovurdering er ikke annet enn analyse som gir grunnlag for å bygge opp visse regler.

Hva er risikofaktorer ved revisjon?

De tre typene revisjonsrisiko er som følger:

  • Kontroller risiko. Dette er risikoen for at potensiell vesentlig feilinformasjon ikke vil bli oppdaget eller forhindret av en klients kontrollsystemer.
  • Påvisningsrisiko. Dette er risikoen for at revisjonshandlingene som brukes ikke er i stand til å oppdage en vesentlig feilinformasjon.
  • Iboende risiko.

Anbefalt: