Hva betyr lineær amortisering?
Hva betyr lineær amortisering?

Video: Hva betyr lineær amortisering?

Video: Hva betyr lineær amortisering?
Video: Avskrivninger 2024, Kan
Anonim

Lineær amortisering er en metode for å kostnadsføre kostnaden for en immateriell eiendel med en konsistent hastighet over tid. Denne metoden brukes oftest på immaterielle eiendeler, siden disse eiendelene er vanligvis ikke konsumert i en akselerert hastighet, som kan være tilfelle med noen materielle eiendeler.

Herav, hvordan gjør du lineær amortisering?

De lineær amortisering formel beregnes ved å dele det totale rentebeløpet med antall perioder i gjeldens levetid. Dette beløpet vil bli kostnadsført hvert år i resultatregnskapet.

Spørsmålet er deretter, hva er et lineært lån? EN rett - linje boliglån betyr tilbakebetalinger av låne er likt fordelt. Hver periode tilbakebetales et fast beløp. Dette betyr at det totale månedlige beløpet synker ettersom hovedsaldoen reduseres for hver betaling. EN rett - linje boliglån er også kjent som et lineært boliglån.

Ved siden av dette, er amortisering alltid rett linje?

Rettlinjet amortisering er bestandig den enkleste måten å gjøre rede for rabatter eller påslag på obligasjoner. Under rett linje metoden er premien eller rabatten på obligasjonen amortisert i like store beløp over obligasjonens levetid. Premiene er amortisert på samme måte.

Hva er to typer amortisering?

Mest typer av avdrag lån er amortisere lån . For eksempel auto lån , egenkapital i hjemmet lån , personlig lån , og tradisjonelle fastrentelån er alt amortisere lån . Kun av interesse lån , lån med en ballong innbetaling , og lån som tillater negativ amortisering er ikke amortisere lån.

Anbefalt: