Hvordan dreper dampsterilisering mikrober?
Hvordan dreper dampsterilisering mikrober?

Video: Hvordan dreper dampsterilisering mikrober?

Video: Hvordan dreper dampsterilisering mikrober?
Video: FlowSteama & SteamBoila | Dampsteriliseringsløsninger fra Stronga 2024, Kan
Anonim

I ferd med fuktig varme sterilisering , damp molekyler kondenserer på kjøler mikroorganismer . De damp molekyler overfører deretter 2500 joule per gram damp oppvarming av mikroorganismer til en temperatur som de vil være drept.

Med tanke på dette, hvordan steriliseres damp?

Dampsterilisering Prosess Dampsterilisering oppnås ved å eksponere elementene som skal være sterilisert med mettet damp under press. Damp forbedrer varmes evne til å drepe mikroorganismer ved å redusere tiden og temperaturen som kreves for å denaturere eller koagulere proteiner i mikroorganismene.

Vet også, hvordan steriliserer du en vaksine? Som vaksiner er svært varmelabile, men må uunngåelig varmes opp til en viss grad, brukes disse enhetene. Dette er i utgangspunktet vannbad, med en temperatur satt veldig lavt. Det tar lang tid å sterilisere vaksiner ved denne metoden. Bakteriell vaksine er sterilisert ved 60°C i en time.

Når man tar dette i betraktning, hvordan steriliseres en autoklav?

An autoklav er vant til sterilisere kirurgisk utstyr, laboratorieinstrumenter, farmasøytiske artikler og andre materialer. En veldig grunnleggende autoklav ligner på en trykkoker; begge bruker kraften til damp til å drepe bakterier, sporer og bakterier som er motstandsdyktige mot kokende vann og kraftige vaskemidler.

Hvorfor er autoklavering den beste steriliseringsmetoden?

Hvorfor Autoklavering er God for miljøet fordi autoklavering steriliserer uten bruk av reagenser og gir mulighet for gjenbruk av laboratorieutstyr og rekvisita, det er miljøvennlig. Det kan brukes til sterilisere medisinsk avfall før avhending, og eliminerer miljøhensyn angående forbrenningsovner.

Anbefalt: