Hva er en restrisiko i bygg?
Hva er en restrisiko i bygg?

Video: Hva er en restrisiko i bygg?

Video: Hva er en restrisiko i bygg?
Video: Internkontroll ett overblikk 2024, April
Anonim

I følge NRM2: Detaljert måling for bygningsverk, begrepet ' gjenværende risiko ', eller 'beholdt Fare ' refererer til risikoer beholdes av arbeidsgiveren, det vil si uventede utgifter som følge av risikoer som materialiserer seg, som beholdes av arbeidsgiver i stedet for å overføres til entreprenøren.

Dessuten, hva er et eksempel på restrisiko?

De gjenværende risiko er mengden av Fare eller fare forbundet med en handling eller hendelse som gjenstår etter naturlig eller iboende risikoer er redusert med Fare kontroller. An eksempel på gjenværende risiko er gitt ved bruk av bilbelter.

I tillegg, hvordan håndterer du gjenværende risiko? Her er fem trinn for å håndtere gjenværende risikoer som en del av risikovurderingsprosessen.

  1. Trinn 1: Identifiser gjenværende risikoer.
  2. Trinn 2: Identifiser relevante GRC-krav.
  3. Trinn 3: Identifiser sikkerhetskontroller.
  4. Trinn 4: Bestem hvordan du skal håndtere uakseptable gjenværende risikoer.
  5. Trinn 5: Bruk eventuelle endringer på gjenværende risikostatus.

På samme måte kan man spørre seg hva som menes med restrisiko?

Restrisiko er trusselen som gjenstår etter alle forsøk på å identifisere og eliminere Fare har blitt laget. Siden gjenværende risiko er ukjent, velger mange organisasjoner å enten godta gjenværende risiko eller overføre det - for eksempel ved å kjøpe forsikring for å overføre Fare til et forsikringsselskap.

Hva er restrisiko innen helse og sikkerhet?

Restrisiko er definert som trusselen som gjenstår etter at alt er gjort for å identifisere og eliminere risikoer i en gitt situasjon. Det er med andre ord graden av eksponering for et potensial fare selv etter det fare er identifisert og den avtalte avbøtningen er implementert.

Anbefalt: