Hva er en måte den dømmende makten kontrollerer makten til den utøvende makten?
Hva er en måte den dømmende makten kontrollerer makten til den utøvende makten?

Video: Hva er en måte den dømmende makten kontrollerer makten til den utøvende makten?

Video: Hva er en måte den dømmende makten kontrollerer makten til den utøvende makten?
Video: ᴴᴰ HVORDAN STORBRITANNIA styrer VERDEN? England Er En Parasitt Av Alle Land 2024, April
Anonim

En vei de President kontrollerer dømmende makt er gjennom hans evne til å utnevne føderale dommere. Siden President er sjefsadministrator, er det hans jobb å utnevne lagmannsrettsdommere, tingrettsdommere og høyesterettsdommere.

Tilsvarende, hvordan kan andre grener begrense Høyesteretts makt?

Veto makt . I sin tur kongressen kan overstyre et vanlig presidentveto med to tredjedelers stemmer fra begge kamre. De Høyesterett og andre føderal domstoler (rettslig gren ) kan erklære lover eller presidenthandlinger grunnlovsstridige, i en prosess kjent som rettslig vurdering.

Spørsmålet er deretter, hvordan kommer den utøvende grenen rundt kontroller og balanser? A. Den utøvende gren kan gi en rettslig kjennelse som kan erklære en lov grunnlovsstridig. De utøvende gren kan utstede utøvende ordre som fungerer som lover.

Spørsmålet er deretter, hvordan kontrollerer den rettslige grenen makten til de to andre grenene?

De kontrollerer rettsvesenet de andre grener av regjeringen ved at den er i stand til å si at ting de har gjort er grunnlovsstridige. Når det gjør dette hindrer dem i å gjøre ting de ikke har lov til gjøre av Grunnloven. Grunnloven setter ulike grenser for hva regjeringen kan gjøre.

Hva er 3 kontroller og balanser?

Sjekker og kontobalanser . Grunnloven delte Regjeringen i tre grener: lovgivende, utøvende og dømmende. Presidenten i den utøvende makten kan nedlegge veto mot en lov, men den lovgivende makten kan overstyre det vetoet med nok stemmer.

Anbefalt: