Hva er uforpliktende prisgulv?
Hva er uforpliktende prisgulv?

Video: Hva er uforpliktende prisgulv?

Video: Hva er uforpliktende prisgulv?
Video: Hva er et Community College? 2024, Kan
Anonim

EN prisgulv eller minimum pris er en nedre grense satt av en regjering eller reguleringsmyndighet på pris (per enhet) av en vare. Ikke - bindende prisgulv : Dette er en prisgulv det er mindre enn dagens marked pris . Bindende prisgulv : Dette er en prisgulv som er større enn dagens marked pris.

Deretter kan man også spørre seg, forårsaker et uforpliktende prisgulv mangel?

EN pristak -hvilken er under likevekten pris - vil forårsake mengden som etterspørres for å øke og den tilførte mengden for å falle. Dette er hvorfor en pristak skaper en mangel . Med andre ord, a prisgulv under likevekt vil ikke være bindende og vil ha Nei effekt.

Spørsmålet er deretter, hva er bindende eller ikke-bindende? Forskjellen mellom bindende og ikke bindende er enkelt. Binding betyr at du er juridisk bundet til noe, mens ikke bindende betyr at du ikke er det. Vanligvis i juridiske kretser gjelder disse vilkårene for ting som voldgiftsavgjørelser og kontrakter.

Også for å vite, hva betyr det når et prisgulv er bindende?

Bindende Pris Gulv Definert A bindende prisgulv oppstår når myndighetene setter et krav pris på en vare eller varer på en pris over likevekt. For det krever regjeringen priser ikke falle under dette pris , det pris binder markedet for det gode.

Hva forårsaker et uforpliktende pristak?

Dette er et eksempel på en ikke bindende (eller ikke effektiv) pristak . Dette betyr at leverandører er villige til å levere et lavere kvantum enn opprinnelig levert (på grunn av lavere pris ) og forbrukere er villige til å kreve en høyere mengde enn opprinnelig etterspurt.

Anbefalt: