Hva er de tre teoriene om penger?
Hva er de tre teoriene om penger?

Video: Hva er de tre teoriene om penger?

Video: Hva er de tre teoriene om penger?
Video: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy 2024, Kan
Anonim

Blant disse tre tilnærminger, mengdehastighet tilnærming og penger saldotilnærming er gruppert under kvantitet teorier om penger . På den annen side er inntekt-utgiftstilnærmingen den moderne teori om penger . La oss diskutere disse teorier om penger i detalj.

Også spurt, hva er teoriene om etterspørsel etter penger?

Her beskriver vi topp fem teorier om etterspørsel etter penger . De teorier er: (1) Fishers tilnærming til transaksjoner, (2) Keynes' Teori , (3) Tobin Portfolio Approach, (4) Boumols Inventory Approach, og (5) Friedmans Teori.

Foruten ovenfor, hva er Friedmans mengdeteori om penger? I Friedmans omformulering av mengdeteori om penger , tilførsel av penger er uavhengig av etterspørselen etter penger . På den annen side er etterspørselen etter penger er stabil. Det betyr at penger som folk ønsker å holde inne penger eller bankinnskudd er på en fast måte knyttet til deres faste inntekt.

Når det gjelder dette, hva er hovedtemaet for mengdeteorien om penger?

QTM i et nøtteskall The mengdeteori om penger sier at det er en direkte sammenheng mellom mengde av penger i en økonomi og prisnivået på solgte varer og tjenester. Altså en økning i penger tilbud får prisene til å stige (inflasjon) ettersom de kompenserer for nedgangen i pengenes marginal verdi.

Hva er den klassiske teorien om penger?

For det sjette, den klassisk teori etablerer et direkte og proporsjonalt forhold mellom penger tilbud og prisnivå. Det hevdes at økningen i penger tilbudet påvirker først rentesatsen som påvirker total produksjon og prisnivå i den endelige analysen.

Anbefalt: