Er CEO-dualitet bra eller dårlig?
Er CEO-dualitet bra eller dårlig?

Video: Er CEO-dualitet bra eller dårlig?

Video: Er CEO-dualitet bra eller dårlig?
Video: БАХШ ПЛОВ Бухарских Евреев 1000 летний РЕЦЕПТ КАК ПРИГОТОВИТЬ 2024, Kan
Anonim

Byråteorien antyder det CEO-dualitet er dårlig for ytelse fordi det kompromitterer overvåking og kontroll av administrerende direktør . Stewardship theory, derimot, argumenterer for det CEO-dualitet kan være god for ytelse på grunn av enheten i kommandoen den presenterer.

Ganske enkelt, hva er CEO-dualitet?

CEO-dualitet refererer til situasjonen når administrerende direktør innehar også vervet som styreleder. Styret er satt opp for å overvåke ledere som f.eks administrerende direktør på vegne av aksjonærene. De designer kompensasjonskontrakter og ansetter og fyrer administrerende direktører.

Spørsmålet er deretter, påvirker CEO-dualitet virkelig bedriftens ytelse? De første økonometriske resultatene indikerer det CEO-dualitet har ingen innvirkning på bedriftens ytelse . I tillegg, når bedrifter er kategorisert i henhold til deres økonomiske opptreden , CEO-dualitet tiltrekker seg en positiv og signifikant koeffisient bare når bedriftens ytelse er lav.

På denne måten, hva er fordelene og ulempene med CEO Chairperson-dualitet?

Segregering av plikter: En sterk makt i CEO-dualitet faktisk er bra fordi det kan skape en klar retning for en enkelt leder, men på den annen side er det også en ulempe med CEO-dualitet . Dette er fordi hvis en person har enorm makt i et selskap, vil det skape segregering av plikter.

Kan en styreleder være administrerende direktør?

De administrerende direktør er til syvende og sist ansvarlig overfor styret for selskapets resultater. De Styrets leder av et selskap er leder av styret. Styremedlemmer utnevner-og kan brannledere på øverste nivå som f.eks administrerende direktør og president.

Anbefalt: