Innholdsfortegnelse:

Hva er meningen med landlig og urbant?
Hva er meningen med landlig og urbant?

Video: Hva er meningen med landlig og urbant?

Video: Hva er meningen med landlig og urbant?
Video: Горский Шурпа еда наших предков, праздничный суп 2024, Kan
Anonim

Landlig er den geografiske regionen som ligger i de ytre delene av byene eller tettstedene. Livet i Urban områder er raskt og komplisert, mens landlig livet er enkelt og avslappet. De Urban bosetting omfatter byer og tettsteder. På den annen side landlig bosetning omfatter landsbyer og grender.

Bare så, hva er forskjellen mellom urbant og landlig område?

Urbane områder kan inkludere tettsteder og byer mens distriktene inkluderer landsbyer og grender. Samtidig som distriktene kan utvikle seg tilfeldig på grunnlag av naturlig vegetasjon og fauna tilgjengelig i en region, Urban bebyggelse er skikkelige, planlagte bebyggelser bygget opp etter en prosess som kalles urbanisering.

På samme måte, hva er meningen med landlige områder? Distriktene er områder som ikke er tettsteder eller byer. De er ofte jordbruk eller landbruk områder . Disse områder kalles noen ganger "landet" eller "landsbygda". Landlig er det motsatte av urban, som midler steder som byer der bygninger og steder der folk jobber og bor ligger tett sammen.

På samme måte spør folk, hva menes med landlig og urbant?

Landlig områder er det motsatte av Urban områder. Landlig områder, ofte kalt "landet", har lav befolkningstetthet og store mengder ubebygd land. Vanligvis er forskjellen mellom en landlig område og en Urban området er klart. I USA er bosetninger med 2500 innbyggere eller flere definert som Urban.

Hva er de største problemene i distriktene?

Beboere på landsbygda kan møte forskjeller på grunn av:

  • En uforholdsmessig stor byrde av kronisk sykdom i forhold til allmennheten.
  • Begrenset tilgang til helsetjenester av høy kvalitet.
  • Utilstrekkelig eller mangel på helseforsikringsdekning.
  • Geografisk isolasjon.
  • Mangel på offentlig transport.
  • Dårlig infrastruktur.
  • Lav utdanning.

Anbefalt: