Hva er kjørediagram i Six Sigma?
Hva er kjørediagram i Six Sigma?

Video: Hva er kjørediagram i Six Sigma?

Video: Hva er kjørediagram i Six Sigma?
Video: Самые важные инструменты Lean Six Sigma - SSGI 2024, Kan
Anonim

EN Kjør diagram er en grunnleggende kurve som viser dataverdier i en tidssekvens (rekkefølgen dataene ble generert i). EN Kjør diagram kan være nyttig for å identifisere endringer og trender. Eksempel: En veileder for et kundeservicesenter samler inn data om antall klager som sendes inn hver måned.

Hva viser et kjørediagram i forhold til dette?

EN kjøre diagram er en linje kurve av data plottet over tid. Ved å samle inn og kartlegge data over tid kan du finne trender eller mønstre i prosessen. Fordi de gjøre ikke bruke kontrollgrenser, kjøre diagrammer kan ikke fortelle deg om en prosess er stabil. Det kan de imidlertid forestilling hvordan prosessen er løping.

Vet også, hva er kjørediagram og kontrolldiagram? EN kjøre diagram er den enkleste av diagrammer . EN kjøre diagram kan hjelpe deg med å se oppadgående og nedadgående trender, og det kan vise deg et generelt bilde av en prosess. EN kontrolldiagram plotter også en enkelt linje med data over tid. Derimot, kontrolldiagrammer inkluderer øvre og nedre kontroll grenselinjer med senterlinje.

I denne forbindelse, hva er kontrolldiagram i Six Sigma?

Den primære statistiske prosessen Kontroll (SPC) verktøy for Six Sigma initiativ er kontrolldiagram - en grafisk sporing av en prosessinngang eller en utgang over tid. I kontrolldiagram , sammenlignes disse sporede målingene visuelt med beslutningsgrenser beregnet ut fra sannsynlighetene for den faktiske prosessytelsen.

Hvordan teller du løp på et løpsdiagram?

EN løpe er en serie med punkter på rad på den ene siden av medianen. Et ikke-tilfeldig mønster eller signal om endring indikeres med for få eller for mange løper eller kryssinger av medianlinjen. For å bestemme antall løper over og under medianen, telle antall ganger datalinjen krysser medianen og legg til en.

Anbefalt: