Hva gjør den hydrologiske syklusen?
Hva gjør den hydrologiske syklusen?

Video: Hva gjør den hydrologiske syklusen?

Video: Hva gjør den hydrologiske syklusen?
Video: The water (hydrologic) cycle 2024, April
Anonim

De hydrologisk syklus beskriver sirkulasjonen av vann fra havet og andre vannflater til atmosfæren og til land. En viktig kilde til atmosfærisk vann damp er fordampning fra havene.

I denne forbindelse, hvorfor er den hydrologiske syklusen viktig?

De hydrologisk syklus er viktig fordi det er slik vann når planter, dyr og oss! I tillegg til å gi mennesker, dyr og planter vann, flytter den også ting som næringsstoffer, patogener og sedimenter inn og ut av akvatiske økosystemer.

Dessuten, hva er forskjellen mellom vannets syklus og den hydrologiske syklusen? Vannkretsløp og hydrologisk syklus er ikke de samme, selv om de involverer samme væske, vann . I vannets kretsløp , den vann går gjennom molekylær transformasjon fra væske, gjennom fordampning, til gassform, dvs. e. damp, når den er varm, stiger opp i atmosfæren. Det blir kondensert som skyer i stemning.

På samme måte spør folk, hva er den hydrologiske syklusen og hvordan fungerer den?

De vann sykkel kalles hydrologisk syklus . I hydrologisk syklus , vann fra hav, innsjøer, sumper, elver, planter, og til og med deg, kan bli til vann damp. Vann damp kondenserer til millioner av små dråper som danner skyer. Skyer mister sine vann som regn eller snø, som kalles nedbør.

Hvilke to ting gjør den hydrologiske syklusen?

Vann sykkel , også kalt hydrologisk syklus , syklus som innebærer kontinuerlig sirkulasjon av vann i jord-atmosfæresystemet. Av de mange prosessene som er involvert i vann sykkel , de viktigste er fordampning, transpirasjon, kondensering, nedbør og avrenning.

Anbefalt: