Har CIA-agenter diplomatisk immunitet?
Har CIA-agenter diplomatisk immunitet?

Video: Har CIA-agenter diplomatisk immunitet?

Video: Har CIA-agenter diplomatisk immunitet?
Video: Иерусалим | От Новых ворот до Храма Гроба Господня 2024, Kan
Anonim

Beskyttet av diplomatisk immunitet , den operatører rekruttere lokale tjenestemenn som CIA-agenter å levere hemmelig etterretning og, spesielt i den tredje verden, å hjelpe til med byråets manipulering av et lands indre anliggender.

På denne måten, har spioner diplomatisk immunitet?

Typer beboere spioner En lovlig bosatt spion opererer i et fremmed land under offisiell dekning (som fra landets ambassade). Han har diplomatisk immunitet fra straffeforfølgelse og kan ikke arresteres av vertslandet hvis de mistenkes for spionasje.

Man kan også spørre, hva er en deep cover agent? Sovende agenter i spionasje The middel kan også refereres til som en ' dypt dekke ' middel . De middel skaffer seg jobber og identiteter, ideelt sett de som vil vise seg nyttige i fremtiden, og forsøker å blande seg inn i hverdagen som en normal borger.

Tilsvarende, hva er en NOC i CIA?

I spionasje, operatører under ikke-offisiell dekning ( INGEN C ) er operatører som påtar seg skjulte roller i organisasjoner uten offisielle bånd til myndighetene de jobber for. En slik operatør eller agent kan bli referert til som en INGEN C (uttales /n?k/ NOK) eller som ulovlig (se Clandestine HUMINT operasjonsteknikker).

Kan du fortelle familien din at du jobber for CIA?

Det korte svaret er NEI. For de offiserer og ansatte som bor under tak (dvs deres ansettelse med CIA er en hemmelighet) de vil dele dette med de medlemmene av deres umiddelbar familie WHO gjøre har behov for å vite.

Anbefalt: