Hvordan påvirket Tordesillas-traktaten den nye verden?
Hvordan påvirket Tordesillas-traktaten den nye verden?

Video: Hvordan påvirket Tordesillas-traktaten den nye verden?

Video: Hvordan påvirket Tordesillas-traktaten den nye verden?
Video: Faddern 2021 – 4/15 – Håndverk, design og produktutvikling 2024, Kan
Anonim

I teorien er Tordesillas-traktaten delte Ny verden inn på spanske og portugisiske innflytelsessfærer. De traktat endret pavelige bulls utstedt av pave Alexander VI i 1493. Portugal protesterte, og den Tordesillas-traktaten flyttet avgrensningslinjen mer enn 800 mil mot vest.

Dessuten, hvilken effekt hadde Tordesillas-traktaten på den nye verden?

1494. Den Tordesillas-traktaten ble avtalt av spanskene og portugiserne for å rydde opp i forvirring om nylig hevdet land i Ny verden . Tidlig på 1400-tallet førte til store fremskritt i europeisk leting. For å gjøre handelen mer effektiv, forsøkte Portugal å finne en direkte vannvei til India og Kina

På samme måte, hva oppnådde Tordesillas-traktaten? De Tordesillas-traktaten var en traktat mellom Portugal og Spania i 1494 der de bestemte seg for å dele opp hele landet i Amerika mellom de to, uansett hvem som allerede bodde der.

Også å vite er hva Tordesillas-traktaten førte til?

Tordesillas-traktaten
Hensikt Å dele handels- og koloniseringsrettigheter for alle nyoppdagede land i verden som ligger mellom Portugal og Castilla (senere brukt mellom den spanske kronen og Portugal) til ekskludering av andre europeiske nasjoner

Hvordan delte Tordesillas-traktaten Amerika?

De Tordesillas-traktaten pent delt den "nye verdenen" av Amerika mellom de to supermaktene. Spania og Portugal delt den nye verden ved å tegne en linje i Atlanterhavet, omtrent 370 ligaer vest for Kapp Verde-øyene, deretter kontrollert av Portugal. Alle lander vest for den linjen var hevdet av Spania.

Anbefalt: