Er det farlig å puste inn frostvæskedamp?
Er det farlig å puste inn frostvæskedamp?

Video: Er det farlig å puste inn frostvæskedamp?

Video: Er det farlig å puste inn frostvæskedamp?
Video: Gi aldri disse blomstene, de bringer negativitet inn i huset. 2024, Kan
Anonim

Puster etylenglykoldamper kan forårsake øye- og luftveisirritasjon, men vil sannsynligvis ikke forårsake systemisk toksisitet. Etylenglykol absorberes dårlig gjennom huden, så systemisk toksisitet er usannsynlig. Øyeeksponering kan føre til lokale uønskede helseeffekter, men vil neppe resultere i systemisk toksisitet.

Tilsvarende, lukter frostvæske giftig?

Det er viktig at du kjenner igjen den knallgrønne fargen til frostvæske og det søte lukt som kommer av det. Små mengder er giftig til kroppen når den svelges, så hvis du merker noe av den knallgrønne væsken rundt garasjen eller bilen din, sørg for at du renser den før kjæledyrene tiltrekkes av lukt.

For det andre, kan RV frostvæske gjøre deg syk? Det er ikke giftig og det sikreste for alle typer RV rørleggerarbeid. Dette frostvæske er ikke brannfarlig og gjør ikke forurense vannsystemer. Propylenglykol er et smøremiddel og vil fungerer faktisk for å forlenge levetiden til tetningene i toalettene og kranene dine. Den er tilgjengelig i -50 og -100 fryseburstbeskyttelse.

Foruten ovenfor, hva skjer hvis du lukter frostvæske?

DEN skyldige: Kjølevæske inneholder søt- luktende (men giftig) etylenglykol lekker fra et sted. Den kan komme fra en lekk radiatorhette eller selve radiatoren, spesielt hvis du lukter det utenfor bilen. Sterk lukt inne i kupeen betyr sannsynligvis en dårlig varmekjerne.

Hvor farlig er etylenglykol?

Svelging av etylenglykol produserer CNS-depresjon som kan være ledsaget av kvalme, oppkast og magekramper. Metabolitter av etylenglykol produsere alvorlig metabolsk acidose og skade på hjernen, hjertet og nyrene. Alvorlig forgiftning er potensielt dødelig hvis behandlingen er utilstrekkelig eller forsinket.

Anbefalt: