Hva menes med fytoremediering?
Hva menes med fytoremediering?

Video: Hva menes med fytoremediering?

Video: Hva menes med fytoremediering?
Video: Jordforurening 2024, Kan
Anonim

Phytoremediation /ˌfa?t??r?ˌmiːd?ˈe???n/ (fra gammelgresk φυτό (fyto), betydning 'plante' og latinsk remedium, betydning «gjenopprette balansen») refererer til teknologiene som bruker levende planter til å rydde opp i jord, luft og vann som er forurenset med farlige forurensninger.

Dessuten, hva er fytoremedieringsprosess?

Phytoremediation er en bioremediation prosess som bruker ulike typer planter for å fjerne, overføre, stabilisere og/eller ødelegge forurensninger i jord og grunnvann. Det finnes flere forskjellige typer fytoremediering mekanismer. Disse er: Fytostabilisering.

Deretter er spørsmålet, hva er typene fytoremediering? Det er fem grunnleggende typer fytoremedieringsteknikker: 1) rhizofiltrering, en vannsaneringsteknikk som involverer opptak av forurensninger av anlegg røtter; 2) fytoekstraksjon, en jordteknikk som involverer opptak fra jord, 3) fytotransformasjon, anvendelig for både jord og vann, som involverer nedbrytning av

Vet også hva er fytoremediering og hvorfor er det viktig?

Phytoremediation , bruken av grønne planter for å behandle og kontrollere avfall i vann, jord og luft, er en viktig en del av det nye feltet for økologisk ingeniørfag. Organisk og uorganisk avfall inkluderer metaller og metalloider, noen fremmedfremmede forurensninger og saltvannssalter, kloakk, slam og annet konvensjonelt avfall.

Hva er fordelene med fytoremediering?

Fordeler med phytoremediation Planterøtter stabiliserer jord og forhindrer bevegelse av forurensninger via avrenning og vindblåst støv. Teknikken bruker planter og naturressurser og er derfor generelt rimeligere. Utbedringen er gjort på plass, og sparer transport- og prosesseringskostnader utenfor stedet.

Anbefalt: