Hva er forventningsteori om motivasjon i utdanning?
Hva er forventningsteori om motivasjon i utdanning?

Video: Hva er forventningsteori om motivasjon i utdanning?

Video: Hva er forventningsteori om motivasjon i utdanning?
Video: Expectancy Theory of Motivation - TBS open teaching 2024, Kan
Anonim

Enkle konsepter - Forventningsteori

antyder at mengden av motivasjon og innsats a student vil sette inn læring vil avhenge av tre perseptuelle forhold: (1) forventning , a studentens estimering av sannsynligheten for å lykkes med å utføre det aktuelle oppdraget.

Folk spør også, hva er forventningsteorien om motivasjon?

(Finn ut hvordan og når du fjerner denne malmeldingen) Forventningsteori (16/9) (eller forventningsteori om motivasjon ) foreslår at et individ vil oppføre seg eller handle på en bestemt måte fordi de er det motivert å velge en spesifikk atferd fremfor andre på grunn av hva de forventer at resultatet av den valgte atferden vil være.

Foruten ovenfor, hva er forventningsteori i utdanning? De forventningsteori er troen på at elevenes prestasjoner påvirkes av lærerne forventninger fra hvert barn.

Med tanke på dette, hva er forventningsteori i motivasjon med eksempel?

Forventning : Hvis vi tror vi kan fullføre en oppgave eller oppnå den nødvendige ytelsen som er nødvendig for å nå målet vårt, er vi på linje med Forventning . Til eksempel , Jeg husker to studenter på lederkursene mine som var erfarne ledere med eksepsjonelle lederegenskaper og erfaring.

Hvorfor er forventningsteori viktig?

Forventningsteori forutsier at ansatte i en organisasjon vil være motiverte når de tror at: Å legge ned mer innsats vil gi bedre jobbytelse. Bedre jobbprestasjoner vil føre til organisatoriske belønninger, for eksempel økning i lønn eller goder.

Anbefalt: