Hvordan justerer du sammenlignbart salg?
Hvordan justerer du sammenlignbart salg?

Video: Hvordan justerer du sammenlignbart salg?

Video: Hvordan justerer du sammenlignbart salg?
Video: 20 товаров для автомобиля с Алиэкспресс, автотовары №32 2024, Kan
Anonim

Det er fem trinn i justering prosess. Trinn 1 – Identifiser alle sammenligningselementer som påvirker markedsverdien til den aktuelle eiendommen. Trinn 2 – Sammenlign fasilitetene til hver sammenlignbare med de av faget, kvantifisere forskjellen mellom komp og emneegenskapen.

Hvordan justerer du på denne måten eiendomssammenligninger?

Justeringer . Justeringer er laget til de sammenlignbare egenskapene for å vise om de er overlegne eller dårligere enn subjektet. De justeringer er beregnet på de sammenlignbare egenskapene, ikke emnet. Hvis en komp solgt for $180 000, vil du legge til eller trekke fra justeringer å redegjøre for positive eller negative egenskaper.

Spørsmålet er deretter, hvordan justerer du mye størrelse? Justering av partistørrelse bør baseres på gjennomsnittlig pris per dekar i fagets umiddelbare markedsområde. Hvis en sammenlignbar ligger utenfor fagets nærområde og ulike landverdier befaler en annen justering beløp enn de andre sammenlignbare, kreves det en tilleggskommentar.

Bare så, hva er justert salgspris på sammenlignbare?

justert salgspris . i takst, den angitte pris av en sammenlignbare eiendom etter justeringer er gjort for å ta hensyn til forskjeller mellom sammenlignbare og fagegenskaper.

Hvordan beregner du tidsjustering?

  1. R = årlig prosentsats.
  2. D = antall dager mellom ikrafttredelsesdatoen for rapporten og den ventende/kontraktsdatoen.
  3. P = komp salgspris.

Anbefalt: