Hvordan kommuniserer containere i en pod?
Hvordan kommuniserer containere i en pod?

Video: Hvordan kommuniserer containere i en pod?

Video: Hvordan kommuniserer containere i en pod?
Video: Podman: Linux-инструмент для работы с контейнерами и модулями. 2024, Kan
Anonim

Beholdere inne i en Pod kan kommunisere med hverandre ved å bruke localhost. Når containere i en Pod kommuniserer med enheter utenfor Pod , må de koordinere hvordan de bruker de delte nettverksressursene (som porter).

På denne måten, hvordan kommuniserer pods med hverandre?

Containere innenfor en pod dele en IP-adresse og portplass, og kan finne hverandre via localhost. Det kan de også kommunisere med hverandre ved bruk av standard kommunikasjon mellom prosesser. Containere i forskjellige poder har distinkte IP-adresser og kan ikke kommunisere av IPC.

hvor mange beholdere kan du kjøre i en pod? Opprette en Pod at løper to Containere I konfigurasjonsfilen, du kan se at Pod har et volum kalt shared-data.

Også å vite er hvordan kommuniserer Kubernetes pods?

Kommunikasjon mellom belger og tjenester i Kubernetes , lar en tjeneste deg kartlegge en enkelt IP-adresse til et sett belger . Du gjøre forespørsler til ett endepunkt (domenenavn/IP-adresse) og tjenesteproxy-forespørslene til en pod i den tjenesten. Denne prosessen kartlegger virtuelle IP-adresser til en gruppe av faktiske pod IP-adresser.

Hva er forskjellen mellom POD og container?

Pod er en distribusjonsenhet, dvs. en forekomst av applikasjonen. EN pod kunne kjøre på en singel container eller flere containere . Hver pod har en unik IP-adresse tildelt. Hvis en pod kjører på flere containere , og så containere kan kommunisere med hverandre ved hjelp av localhost.

Anbefalt: