Hvordan siver vann under jorden?
Hvordan siver vann under jorden?

Video: Hvordan siver vann under jorden?

Video: Hvordan siver vann under jorden?
Video: ЭТОТ ХУТОР БЫЛ ОПОРНЫМ ПУНКТОМ В ВОЙНУ! КОП ПО ВОЙНЕ! WW2 METALDETECTING 2024, Kan
Anonim

Når regnet faller til bakke , den vann gjør det ikke slutte å bevege seg. Noe av det renner langs landoverflaten til bekker eller innsjøer, noe brukes av planter, noe fordamper og går tilbake til atmosfæren, og noe siver inn i det bakke . Vann siver inn i det bakke omtrent som et glass vann helles på en haug med sand.

Angående dette, hvordan beveger vannet seg under jorden?

Underjordisk , vann ikke bevege seg mye, men fungerer heller som en svamp, og tar opp mellomrom mellom sprekker i steiner og brudd i jorda. Vann at beveger seg inn i et naturlig lagringsområde (kalt en akvifer) under jordoverflaten omtales som grunnvann.

Dessuten, hvordan finner du vann under jorden? Dowsing som en metode for å finne Undergrunns vann Dowseren går gjennom feltet med dowsingstangen. Når han går over et sted som har potensial til å gi etter vann , vil dowsingstangen rotere i hendene hans og peke mot bakken.

Derav, hvor lang tid tar det før vann sive ned i bakken?

Som regel, vann som siver ned i den umettede sonen beveger seg veldig sakte. Forutsatt en typisk dybde til vann tabell på 10 til 20 meter, sivetiden kunne være et spørsmål om minutter i tilfellet med grove steinblokker, til måneder eller til og med år hvis det er mye leire i fint sediment.

Hva forårsaker underjordisk bevegelig vann?

Rennende vann på jordens overflate eroderer landet. Grunnvann kan også årsaken erosjon under overflaten. Som vann renner gjennom jorda, dannes syre. Denne syklusen av erosjon og avsetning kan forårsake underjordisk grotter for å danne.

Anbefalt: