Hva er driftssyklus i en stabil multivibrator?
Hva er driftssyklus i en stabil multivibrator?

Video: Hva er driftssyklus i en stabil multivibrator?

Video: Hva er driftssyklus i en stabil multivibrator?
Video: Классические схемы, которые вы должны знать: нестабильный мультивибратор 2024, April
Anonim

Multivibratorer . EN multivibrator kretsoscillerer mellom en "HØY" tilstand og en "LAV" tilstand og produserer en kontinuerlig utgang. Astabile multivibratorer har generelt jevne 50 % driftssyklus , det vil si at 50 % av syklus gang utgangen er "HIGH" og de resterende 50% av syklus tiden utgangen er "AV".

På denne måten, hva er funksjonen til en stabil multivibrator?

An astabil multivibrator er en multivibrator som ikke hviler i en ustabil tilstand som andre multivibratorer , men veksler kontinuerlig mellom to tilstander. Astabile multivibratorer bytte mellom to tilstander uten å stoppe ved å bruke utgangssignalet deres til å lade opp inngangssignalet.

På samme måte, hvilken transistor brukes i en stabil multivibrator? Det grunnleggende transistor krets for en Astabil Multivibrator produserer en firkantbølgeutgang fra et par jordet emitter krysskoblet transistorer . Både transistorer enten NPN eller PNP, i multivibrator er partisk for lineær drift og drives som Common EmitterAmplifiers med 100 % positiv tilbakemelding.

Følgelig, hva er driftssyklus i IC 555?

Dette er en pulsgenerator med justerbar arbeidssyklus laget med 555 tidtaker IC . Kretsen er en stabil multivibrator med 50 % puls driftssyklus . Forskjellen fra standarddesignet til en 555 timeren er motstand mellom pinnene 6 og 7 på IC sammensatt av P1, P2, R2, D1 og D2.

Hvorfor kalles en stabil multivibrator gratis multivibrator?

An astabil multivibrator er også kjent som en GRATIS - KJØRER MULTIVIBRATOR . Det er kalt gratis - løping fordi den veksler mellom to forskjellige utgangsspenningsnivåer i løpet av tiden den er på. Utgangen forblir på hvert spenningsnivå i en bestemt tidsperiode. De astablemultivibrator sies å svinge.

Anbefalt: