Hva har en hydroksylgruppe?
Hva har en hydroksylgruppe?

Video: Hva har en hydroksylgruppe?

Video: Hva har en hydroksylgruppe?
Video: Hydroxyl functional group 2024, Mars
Anonim

Hydroksylgrupper er en funksjonell gruppe finnes i sukker og alkohol. EN hydroksylgruppe består av ett hydrogen- og ett oksygenatom og kan skrives som enten -OH eller HO-. Hydroksylgrupper er polare, og oksygensiden er alltid negativ, mens hydrogensiden er alltid positiv.

Så, hva er i en hydroksylgruppe?

De hydroksylgruppe er en funksjonell gruppe som består av et hydrogenatom kovalent bundet til et oksygenatom. De hydroksylgruppe er betegnet med -OH i kjemiske strukturer og har en valensladning på -1. Hydroksyl radikaler kan forårsake DNA- og celleskade.

På samme måte er en hydroksylgruppe Basic? EN hydroksy eller hydroksylgruppe er enheten med formelen ÅH . Den inneholder oksygen bundet til hydrogen. I organisk kjemi inneholder alkoholer og karboksylsyrer hydroksygrupper . I følge IUPAC-reglene er begrepet hydroksyl refererer til hydroksyl radikal ( ÅH ) bare, mens den funksjonelle gruppe − ÅH er kalt hydroksygruppe.

Ta dette i betraktning, hvor mange hydroksylgrupper er det?

To funksjonelle grupper som inneholder oksygen, hydroksylen og karbonyl grupper , bidra til vannløselighet. Oksygen oppstår i disse to vanlige funksjonelle grupper : Hydroksylgrupper har ett hydrogen sammenkoblet med ett oksygenatom (symbolisert som -OH).

Hvordan legger du til en hydroksylgruppe?

Slipp siste –e fra alkannavnet og legge til –ol for å få rotnavnet. (2) Nummer den lengste kjeden som starter ved enden nærmest – OH-gruppe , og angi et nummer for – OH-gruppe . ( Hydroksyl har større prioritet enn karbon-karbon multiple bindinger).

Anbefalt: