Hvilket marked har mange kjøpere og selgere?
Hvilket marked har mange kjøpere og selgere?

Video: Hvilket marked har mange kjøpere og selgere?

Video: Hvilket marked har mange kjøpere og selgere?
Video: Израиль | Иерусалим | Рынок Махане Иегуда | Israel | Jerusalem | Mahane Yehuda Market 2024, Kan
Anonim

Monopolistisk konkurranse innebærer mange kjøpere , mange selgere , og enkel ut- og innstigning, med litt differensierte produkter. De selgere i disse markeder selge produkter som er nært beslektet, men ikke identiske. De ha funksjoner som skiller dem fra konkurrentene.

Hva kalles følgelig en markedssituasjon med mange selgere og én stor kjøper?

Monopolistisk konkurranse også kalt konkurransedyktig marked : det er en stor antall uavhengige firmaer. Oligopsoni: A marked dominert av mange selgere og noen få kjøpere . Monopol: Det er bare én selger og mange antall kjøpere.

For det andre, hvilket av følgende beskriver en markedsstruktur med én selger og få kjøpere? Duopol, et spesielt tilfelle av et oligopol med to firmaer. Monopsony, når det bare er en enkelt kjøper i en marked . Oligopsony, en marked hvor mange selgere kan være tilstede, men møte kun en få kjøpere.

Foruten ovenfor, hvilken type marked har noen få store selgere?

oligopol

Hvem er kjøper og hvem er selger i produktmarkedet?

Bedrifter kjøper ressurser fordi de er nødvendige for å produsere varer og tjenester. Samspillet mellom kjøpere og selgere fastsetter prisen på hver ressurs. I produktmarkedet , bedrifter er selgere og huseiere er kjøpere ; deres rolle i marked har blitt reversert.

Anbefalt: