Innholdsfortegnelse:

Hvordan kan globalisering påvirke arbeidere på jobb?
Hvordan kan globalisering påvirke arbeidere på jobb?

Video: Hvordan kan globalisering påvirke arbeidere på jobb?

Video: Hvordan kan globalisering påvirke arbeidere på jobb?
Video: Globalization and Trade and Poverty: Crash Course Economics #16 2024, Kan
Anonim

Globalisering bidrar klart til økt integrering av arbeidsmarkeder og tette lønnsgapet mellom arbeidere i avanserte og utviklende økonomier, spesielt gjennom spredning av teknologi. Det spiller også en rolle i å øke innenlandsk inntektsulikhet.

På samme måte kan man spørre seg hvordan globalisering påvirker arbeidere?

Økonomisk globalisering kan påvirke jobbinntekt på to måter. For det første, ved å øke den samlede effektiviteten til økonomien, dvs. dens produktivitet, forårsaker det en økning i realinntekter som kan deles med jobbinntektene.

Foruten ovenfor, hvordan påvirker globalisering jobb og inntekt? Globalisering gjør verden rikere - men ikke alle mennesker gjøre vel ved det, skriver en nobelprisvinnende økonom. Etter hvert som utviklingsland blomstrer og blir mer konkurransedyktige, vil vekst og arbeid i USA begynner å divergere, økende inntekt ulikhet og redusere arbeidsplasser for mindre utdannede arbeidere.

Ganske enkelt, er globalisering bra for arbeidere?

“ Globalisering er bra for arbeidere ,» sier de fleste økonomer. I et andre trinn gjennomgår den noen av mekanismene som globalisering kan enten være til nytte eller skade arbeidere , både gjennom endringer i etterspørselen etter arbeidskraft og nye mønstre for arbeidsorganisering som svar på globalisering (avsnitt 3).

Hva er fem virkninger av globalisering på arbeidsplassen?

Småbedriftseiere lærer at de må ta i bruk nye retningslinjer og nye retningslinjer for å holde tritt med disse endringene

  • Økt kulturelt mangfold.
  • Inntektsendringer for arbeidere.
  • Opplæring i mangfold av ansatte.
  • Økte arbeidsplassstandarder.
  • Jobstap i USA.

Anbefalt: